top of page
  • emmilavikka

Viikon ikäiset pullukat

Apinanpoikaset ovat tänään viikon ikäisiä. Sunnuntaina, eli pentujen ollessa 5vrk ikäisiä, leikkasin ekaa kertaa kynnet kaikilta. Aikamoinen homma etenkin, kun pennut olivat kaikki hereillä eikä kukaan vaikuttanut erityisen uneliaalta...


Mankin ripuli jatkuu aina vaan, mutta ruoka sentään on alkanut maistumaan ja maitoa tulee reilusti. Pennut ovat pulleita ja kasvavat kovaa vauhtia. Suurin osa pennuista tuplaa painonsa todennäköisesti huomenna, mikäli kasvavat samaa vauhtia kuin tähän asti. Makin napa on parantunut tosi hyvin, märkivästä kohdasta on enää kuiva rupi jäljellä. Napatulehdus on kuitenkin todennäköisesti vaikuttanut hiukan sen kasvuun, koska se on yhden päiväkasvun verran jäljessä toisiksi pienimpään pentuun Gibboniin verrattuna.


Painot 7vrk (suluissa syntymäpaino)

Gorilla 670g (379g)

Gibboni 575g (343g)

Bonobo 650g (379g)

Simpanssi 640g (379g)

Marakatti 620g (362g)

Maki 540g (331g)

Oranki 670g (411g)

Tamariini 610g (348g)


Pennut kehittyvät kovaa vauhtia. Viikko sitten ne liikkuivat hitaasti ja päämäärätiedottomasti mönkien, nyt ne ryömivät jo melkoista vauhtia, kiipeilevät toistensa päälle, raivaavat kyynärpäätaktiikalla tilaa päästäkseen parhaalle nisälle ja osa on noussut jo muutamia kertoja seisomaan. Pennuista pienin eli Maki on ehkä liikkumiseltaan edistynein. Etenkin pulskimmat pennut Oranki, Gorilla ja Bonobo tyytyvät lähinnä hinaamaan itseään jaloillaan kohti maitobaaria.


Aloitin pennuille 3vrk iässä Bio Sensor -ohjelman, johon liittyy erilaisia lievää ja väliaikaista stressiä tuottavia käsittelyharjoituksia, joilla pentuja totutetaan sietämään pientä epämukavuutta. En tiedä, onko ohjelmalla oikeasti mitään käytännön merkitystä, mutta hauskaa on seurata pentujen reaktioita käsittelyyn. Viileälle, kostealle pyyhkeelle joutuessaan osa pennuista kiukustuu ja alkaa melkein heti huutamaan, osa koittaa ratkaista itse tilanteen ryömimällä pois pyyhkeen päältä ja osa tyytyy kohtaloonsa ja jää pyyhkeen päälle oleilemaan sen kummempia protestoimatta. Ylösalaisin ja selälleen käännettynä osa pennuista hyväksyy tilanteen ja rauhoittuu paikalleen, osa rimpuilee ja huutaa tyytymättömänä.


Apinalapset 7vrk

Simpanssi


Gibboni ja Tamariini


Oranki


Maki ja Tamariini


Bonobo ja Gorilla


Bonobo


Maki


73 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page