top of page
IMG_2880.jpg
Kuva (C) Emmi Lavikka

Pentusuunnitelmat

Seuraavat For Example -pennut ovat syntyneet Trendille (FI ETVA Tending Ladybird) 17.7.2024. Isänä pentueessa on ruotsalainen Lekebergas Do-It. Pentueesta voi lukea lisää pentueen omalla sivulla ja pentuprojektin etenemistä voi seurata pentublogissa. Pentue toteutetaan yhteistyössä Trendin omistajan Sadun kanssa.

 

 Yhteistyönartulleni Zecille on alustavasti mietitty pentuja vuodelle 2025. Zecin urosvalinta on vielä auki. 

Manki (8 of 8).jpg
Kuva (C) Emma Alve

Minulleko For Example - Pentu?

Bordercollie on aktiivinen työkoira, joka tarvitsee mielekästä, säännöllistä aktivointia ollakseen onnellinen. Tästä syystä For Example -pennut myydään vain tavoitteellisesti harrastaviin koteihin. Pelkkää lenkkikaveria tai kotikoiraa etsivälle työlinjainen bordercollie ei ole mielestäni oikea rotuvalinta. Pennunottajan aiemmilla kilpailutuloksilla, koirakokemuksella, asumismuodolla tai elämäntilanteella ei ole minulle väliä, kunhan koiran kouluttamiselle ja koiran kanssa elämiselle on riittävästi aikaa ja kiinnostusta. 

For Example -pennut kasvavat kotona keskellä normaalia arkielämää ja ennen luovutusta tottuvat vieraisiin ihmisiin, autoiluun, erilaisiin kotiympäristön ääniin ja aikuisiin ystävällisiin koiriin. Pennut ruokitaan laadukkaalla täysravinnolla ja ne ehdollistetaan tavoittelemaan ihmisellä olevaa palkkiota (ruoka ja lelu). Pennut myydään 7-8 viikon ikäisinä, rekisteröityinä ja asianmukaisesti hoidettuina. Pentujen mukana tulee elinikäinen kasvattajan tuki terveys- ja koulutusasioissa sekä toive molemminpuolisesta yhteydenpidosta. Pyrin järjestämään kasvateilleni treenipäiviä ja tapaamisia mahdollisuuksien mukaan. En ota pennuista varauksia etukäteen, mutta tapaan mielelläni pennuista kiinnostuneita kotiehdokkaita hyvissä ajoin ennen pentujen luovutusta. Pentujen kodit valitaan sitten, kun nähdään, minkä tyyppisiä luonteenpiirteitä pennuilla on, ja millaisia toiveita kotiehdokkailla on pentujen suhteen. 

2019-04-15-netti(c)TiiaHoo.com-Hukka-6325.jpg
Kuva (C) Tiia Hämäläinen

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä mieluiten sähköpostitse ja hyvissä ajoin ennen suunnitellun pentueen syntymää. Nettisivuiltani sekä Kennelliiton jalostustietojärjestelmästä löydät paljon tietoa koiristani, tutustuthan suunnitellun pentueen vanhempien luonnekuvauksiin, terveystietoihin ja sukutauluun ennen yhteydenottoa. Esittele itsesi ja kerro, miksi olet kiinnostunut juuri minun koiristani, ja millaiseen käyttötarkoitukseen etsit bordercollieta. Haluan mielelläni tavata pennunottajat kasvotusten, ja pentuja saa tulla katsomaan niiden täytettyä 3 viikkoa.

Bordercolliesta rotuna voit lukea lisää rotuyhdistyksen nettisivuilta. Ennen bordercollien hankintaa kannattaa tutustua myös rotuyhdistyksen laatimiin ohjeisiin pennunhankkijalle sekä tutustua bordercollieiden jalostuksen tavoiteohjelmaan, jossa esitellään ajankohtaiset suositukset jalostusyhdistelmille.

Sähköposti: emmi.lavikka (at) gmail.com

bottom of page