top of page
  • emmilavikka

6 viikkoa!

Apinanpoikaset täyttävät tänään jo 6 viikkoa. Enää viikko, niin ne ovat luovutusikäisiä. Kuluneella viikolla olen koittanut panostaa pentujen sosiaalistamiseen ja totuttamiseen uusiin, jännittäviin juttuihin. Meillä on käynyt ahkerasti pennunkatsojia, ja pennut ovat päässeet jokainen vuorollaan seikkailemaan pentuaitauksen ulkopuolella, ja koko pentueen voimin myös kodin ulkopuolella. Ulkoiltu ollaan useita kertoja päivässä, tosin yksittäinen ulkoilu on kestoltaan vain pari minuuttia kovien pakkasten takia.


Kaikki pennut reagoivat jossain määrin koviin ääniin ja aikuisten koirien haukuntaan, mikä on toki hyvin normaalia pienille pennuille. Olen nyt totuttanut pentuja ääniin haukuttamalla tarkoituksella isoja koiria pentujen ruokailuiden aikana sekä sisällä että ulkona, ja telkkarista ollaan kuunneltu agility- ja suojeluvideoilta kiihtynyttä ison koiran haukkua. Myös muita kovia ääniä ollaan treenattu, olen paukutellut kattilankansia, kolistellut tarkoituksella pyykkitelinettä ja paukutellut ovia. Myös tahattomasti tuli kuunneltua palovaroittimen ääntä, kun takka pölläytti savut sisään lauantaina. Eilen käytiin pentujen kanssa ekaa kertaa pk-tottiskentällä ampumassa starttipistoolilla. Annoin pennuille ruokaa ja niiden syödessä ammuttiin koko pyssyllinen paukkupanoksia. Oranki oli ainoa, joka millään tavalla reagoi ääneen, ja sekään ei näyttänyt pelokkaalta, ainoastaan kääntyi katsomaan äänen suuntaan ja jatkoi heti sen jälkeen ruokailua.


Eilen käytiin myös pentujen "Hoplopissa" eli Koirakoutsin hallilla. Nostin pennut autosta ulos hallin pihalla, ja ne saivat kävellä itse omin jaloin halliin sisälle. Hallissa pennut olivat tosi reippaita, kaikki lähtivät tutkimaan uutta paikkaa uteliaina, ja innostuivat hallin rekvisiitoista, eli pallomerestä, renkaista, leluista ja tasapainolaudasta. Testasin vuorollaan leikkiä jokaisen kanssa vieraassa paikassa, kaikki innostuivat lelusta siinä missä kotonakin. Myös namit maistuivat yhtä hyvin kuin kotona. Halli"treenin" jälkeen pennut saivat tulla päikkäreille hallin kahvioon, ja kiltisti rauhoittuivat sinne nukkumaan. Kaiken kaikkiaan erittäin kiva ja onnistunut retki!


Eilen otettiin jo päivää etukäteen 6-viikkoiskuvat apinoista Emman avustuksella. Jokaisella pennulla on kaverinaan oma nimikkoapinansa. Apinalelut lähtevät pentupaketeissa pikkuapinoiden mukana uusiin koteihin.


Gorilla 6 viikkoa


Gibboni 6 viikkoa


Bonobo 6 viikkoa


Simpanssi 6 viikkoa


Marakatti 6 viikkoa


Maki 6 viikkoa


Oranki 6 viikkoa


Tamariini 6 viikkoa


Pennut ovat kasvaneet varsin tasaisesti. Gibboni on edelleen pienin ja Maki toisiksi pienin, mutta molemmat kasvavat samaan tahtiin kuin muutkin. Makin kanssa kävin tänään meillä töissä näyttämässä sen napatyrää lisääntymistieteisiin erikoistuneen eläinlääkäri Tuire Tammisen vastaanotolla, jotta saisin arvion siitä, tuleeko tyrä vaikuttamaan Makin tulevaisuuteen ja vaatiiko se todennäköisesti kirurgiaa. Tyrä on Tuiren arvion mukaan todennäköisesti seurausta napatulehduksesta ja kooltaan niin pieni, ettei ainakaan tämänhetkisen tilanteen perusteella vaadi leikkausta.


Pentujen painot

Gorilla: 3,52kg

Gibboni: 2,94kg

Bonobo: 3,33kg

Simpanssi: 3,43kg

Marakatti: 3,45kg

Maki: 3,27kg

Oranki: 3,47kg

Tamariini 3,46kg

99 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page