top of page
  • emmilavikka

7 viikkoa

Niin se aika kuluu, ja pennut ovat nyt täyttäneet 7 viikkoa ja ovat sen myötä luovutusikäisiä. Koska eletään pahinta kennelyskäkautta ja nykyisten rokotussuositusten mukaan ensimmäinen rokotus tulisi antaa noin 8 viikon iässä, päätin, että en luovuta pentuja ihan heti 7 viikon ikäisenä vaan odotan hieman lähemmäs sitä 8 viikon ikää, ja rokotan ne itse ennen luovutusta. Manki lähti kuitenkin omaan kotiinsa jo heti pentujen täytettyä 7 viikkoa, jotta sen maidontuotanto ehtii loppua ennen kuin Mankin perheeseen tulee oma koiravauva parin viikon päästä. Pennut eivät onneksi vaikuta kaipaavan äitiään, etenkään, kun muutamien viime päivien aikana Manki on käynyt pentulassa lähinnä murisemassa tissille pyrkiville pennuille.


7 viikon iän kunniaksi pennuilla oli myös eläinlääkärin tarkastus. Itse koen olevani hieman jäävi allekirjoittamaan pentutarkastuskaavakkeita, joten Emma tarkasti pennut meillä kotona. Makin napatyrä olikin tiedossa, ja Bonobon toinen kives vaikuttaa tällä erää hissikivekseltä, eli välillä on jo paikoillaan ja välillä nousee nivusalueelle. Kaikilla muilla pojilla on normaalit kivekset eikä muutenkaan mitään huomautettavaa.


Pennut pääsivät eilen ensimmäistä kertaa metsäretkelle. Talloin meidän tontille noin 300m pitkän polun metsään ja vein pennut muutamassa erässä "lenkille". Pennut innostuivat kovasti, ja meidän kuusten oksat ja maahan tippuneet risut saivat kyytiä. Pennut kulkevat kivasti ihmisen mukana eivätkä lähde yksinään kovin kauas, joten metsälenkkeily vapaana onnistui helposti. Illalla pennut pääsivät mukaan hallille Hukan aksatreeneihin. Halliin sisään en uskaltanut niitä päästää, etteivät saa sieltä kennelyskää, mutta muutamaa pentua vein sylissä katsomaan agilitytreenejä, ja treenien jälkeen pennut pääsivät rallattelemaan isolla ulkokentällä.


Punnitsin pennut eilen viimeistä kertaa ennen luovutusta ja viimeistä matolääkityskertaa. Kaikki ovat mielestäni sopivassa kunnossa, hoikkia ja jänteviä, ja hyvin "tavallisen" kokoisia bc-pentuja, eivät erityisen isoja eivätkä pieniä.


Gorilla: 4,29kg

Gibboni: 3,56kg

Bonobo: 4,13kg

Simpanssi: 4,20kg

Marakatti: 4,22kg

Maki: 3,82kg

Oranki: 4,30kg

Tamariini: 3,97kg


Tässä vielä ihania Maiju Livion ottamia kuvia viikonlopulta
127 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page