top of page
  • emmilavikka

Apinalapset 4 vuorokautta

Pennut ovat nyt neljän vuorokauden ikäisiä. Pieniä haasteita on mahtunut pikkuisten ensimmäisiin päiviin, ja myös Mankin äitiyden alkutaival on hiukan takkuillut. Kaikki ovat kuitenkin onneksi lähteneet kasvamaan ja vaikuttavat edellen virkeiltä ja eloisilta. Mankilla alkoi eilen ripuli, joka jatkui edelleen myös tänään. Normaalisti erittäin ahne Manki on lähtenyt synnytyksen jälkeen syömään hyvin nihkeästi, kupissa sellaisenaan oleviin nappuloihin se ei juurikaan koske, ja sille on ollut pakko koittaa lisätä joukkoon herkkuja, kuten märkäruokaa, jauhelihaa ja raejuustoa. Herkut maistuu, mutta imettävän nartun ruokavalioksi jauheliha ja raejuusto on kyllä liian vähärasvaista... Nappuloita se suostuu syömään jonkin verran lisukkeiden kanssa, mieluiten kädestä syötettynä. Toivottavasti ripuli helpottaisi mahdollisimman pian, ja apinan ruokahalu palautuisi normaaliksi!


Eilen huomasin, että pentueen pienimmällä tytöllä Makilla on napatulehdus. Napanuoran tynkä on jo irronnut, ja navan alue on hieman turvoksissa ja märkii. Maki on onneksi kyllä virkeä eikä vaikuta sairaalta, mutta silti ikävää, että näin pikkuisille tulee ylipäätään mitään terveysmurheita. Makin napaa on nyt puhdisteltu muutaman tunnin välein haavanpuhdistusaineella, ja tänään napa näyttikin jo selvästi paremmalta kuin eilen. Antibioottia en kovin mielelläni haluaisi aloittaa, koska se vaikuttaa suoliston mikrobistoon ja saattaa aiheuttaa pahan ripulin. Maki on kasvanut hiukan muita vähemmän, osittain varmasti siksi, että sitä on useaan kertaan jouduttu ottamaan erilleen navan puhdistusta varten.


Makin napa eilen


Suurin osa pennuista voi onneksi erittäin pulskasti. Erityisesti Oranki, ja pojista Simpanssi, Bonobo ja Gorilla ovat kunnostautuneet kasvussa, ja ovat kerryttäneet painoa vuorokaudessa 53-67g. Normaali kasvunopeus pennulle on 2x aikuispaino (kg) vuorokaudessa grammoina, eli aikuisena n. 17kg narttujen pitäisi kasvaa 34g/vrk ja n. 21kg urosten 42g/vrk.


Painot 4vrk, suluissa syntymäpaino

Gorilla 514g (379g)

Gibboni 425g (343g)

Bonobo 513g (379g)

Simpanssi 505g (379g)

Marakatti 490g (362g)

Maki 417g (331g)

Oranki 533g (411g)

Tamariini 460g (348g)


Eilen napattiin myös uudet yksilökuvat kauniista pikkuapinoista <3 Kuvia muokatessa huomasin, että Gorillasta oli otettu kuvia kahteen otteeseen, ja Simpanssista ei ollut kuvia ollenkaan! Heh, olin siis osannut selvästi laskea kahdeksaan, mutta pennut olivat menneet sekaisin... Otettiin siis Simpanssista samanlaiset kuvat tänään, onneksi mahtui sentään vielä käsien väliin.


Gorilla 3vrk


Gibboni 3vrk


Bonobo 3vrk


Simpanssi 4vrk


Maki 3vrk


Oranki 3vrk


Tamariini 3vrk

96 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page