top of page
  • emmilavikka

Apinanpoikaset 10 vrk

Aika kuluu vauhdilla ja apinalapset ovat jo 10 vuorokauden ikäisiä. Vauhtia alkaa tulla koko ajan lisää ja osa melkein jo kävelee ryömimisen sijaan. Painot ovat nousseet hyvää tahtia ja kaikki paitsi Oranki ja Simpanssi ovat nyt kaksinkertaistaneet painonsa. Näillä pullukoilla oli sen verran paljon painoa jo lähtötilanteessa, että ehkä ihan hyvä, vaikka jäisivätkin vähän muista jälkeen... Silmät on kaikilla vielä kiinni, mutta eiköhän ne tässä viikonlopun aikana aukea.


Painot 10vrk (suluissa syntymäpaino)

Gorilla 840g (379g) Gibboni 690g (343g)

Bonobo 765g (379g)

Simpanssi 750g (379g)

Marakatti 790g (362g)

Maki 690g (331g)

Oranki 790g (411g)

Tamariini 755g (348g)


Pennuista alkaa lähteä hauskoja ääniä, kun ne murisevat ja haukahtelevat pelkän piipittämisen lisäksi. Luonteita on vielä mahdotonta arvioida, mutta pieniä eroja pentujen välillä on tällä hetkellä havaittavissa. Gorilla ja Maki vaikuttavat temperamenttisilta, käsittelyyn ja muihin "vastoinkäymisiin" suhtautuvat kiivaasti, huutamalla ja rimpuilemalla. Simpanssi, Oranki ja Tamariini puolestaan vaikuttavat rauhallisilta ja tyytyväisiltä pennuilta, jotka eivät kimpaannu herkästi ja käsittelyssä rentoutuvat. Bonobosta, Gibbonista ja Marakatista en osaa oikein arvioida, ne tuntuvat yhtenä päivänä rauhallisemmilta ja toisena päivänä villimmiltä. Turkkeja olen yrittänyt analysoida, mutta niistäkään en osaa sanoa oikein mitään. Gibbonilla ja Orankilla on vähän pidemmän näköistä karvaa kuin muilla, mutta karva on kuitenkin suoraa ja "karkeaa". Marakatilla puolestaan karva on aika lyhyen näköistä, mutta otsasta, niskasta ja korvien vierestä hieman laineikasta ja silkkistä. Simpanssi, jonka karva syntyessä näytti tosi pitkältä, näyttää nyt tosi lyhytkarvaiselta. Fisun pennuilla aikanaan pitkäkarvaiset erottuivat selvästi jo tässä iässä turkin ollessa hieman laineikas ja eri tuntuinen kuin lyhytkarvaisilla.


Mankin ripuli alkaa vihdoin helpottamaan ja myös ruoka on nyt maistunut kohtalaisen hyvin ilman kaikkia mahdollisia lisukkeita ja herkkuja. Vaikka Manki on syönyt huonosti jo pari viikkoa, se ei ole kuitenkaan toistaiseksi laihtunut, vaan on edelleen ihan hyvässä ruumiinkunnossa. Onneksi sille kertyi hieman ylimääräistä vararavintoa alkutiineyden aikana. Maitoa vaikuttaa tulevan sopivasti, ja nisät ovat pehmeät.
54 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

7 viikkoa

bottom of page