top of page
  • emmilavikka

Apinanpoikaset 4 viikkoa

Apinalapset täyttivät eilen jo neljä viikkoa! Pennut kasvavat ja kehittyvät ihan hurjaa vauhtia, joka päivä ne liikkuvat hieman ketterämmin kuin edellisenä päivänä, ja oppivat uusia asioita. Pentujen toinen automatka uuden vuoden mökiltä kotiin sujui loistavasti, pennut nukkuivat koko matkan ja kotona heräsivät pirteinä. Pennut ja Manki siirtyivät nyt uuden vuoden vieton yhteydessä meille, ja viettävät täällä loppuaikansa ennen lähtöään uusiin koteihin.


Punnitsin pennut eilen, ja nyt ne ovatkin kasvaneet melkoisen harppauksen! Kiinteä ruoka imeytyy ilmeisen hyvin, ja lisäksi Manki imettää vielä useita kertoja päivässä ja myös öisin.


Painot 4vko iässä:

Gorilla 1995g

Gibboni 1715g

Bonobo 1945g

Simpanssi 2030g

Marakatti 1945g

Maki 1865g

Oranki 1985g

Tamariini 2030g


Supersöpöt neliviikkoiset pikkuapinat


Gorilla


Gibboni


Bonobo


Simpanssi


Marakatti


Maki


Oranki
Pennuissa on alkanut hahmottumaan pieniä luonne-eroja vilkkauden ja kontaktinhakuisuuden suhteen. Mitään varmaa ei tietenkään tämän ikäisten luonteista voi sanoa, mutta tällä hetkellä Tamariini ja Bonobo vaikuttavat olevan eniten hereillä ja ottavat myös eniten kontaktia ihmiseen, Maki ja Gibboni puolestaan ovat itsenäisempiä. Gibboni on selvästi rauhallisin ja nukkuu eniten, ja myös Gorilla ja Oranki vaikuttavat rauhallisilta ja tyytyväisiltä pennuilta. Marakatti ja Simpanssi ovat sellaisia keskivertoja kaikessa. Oranki on selvästi ahnein, se on ainoa, joka jää nuolemaan ruokakuppia vielä sen jälkeen kun ruoka on loppunut. Bonobo puolestaan ymmärtää parhaiten leluilla leikkimisestä, muut tyytyvät lähinnä repimään kavereitaan karvoista ja nyhtämään fleecevilttien reunoja.


Pennut ovat tällä hetkellä aivan käsittämättömän suloisia. Ne ovat jo oikeita pieniä koiria, jotka ovat selvästi tunnistettavissa bordercollieiksi. Ne haukkuvat, murisevat, leikkivät ja pureskelevat kaikkea, mutta niiden pikkuruiset hampaat eivät vielä saa aikaan vahinkoa, ja ne jaksavat touhuta vasta lyhyitä hetkiä kerrallaan ja nukkuvat paljon. Karvanlaadut alkavat olla pääosin selvillä. Marakatti on ainoa varmuudella pitkäkarvainen. Gibboni on joko niukkaturkkinen pitkäkarva tai runsasturkkinen lyhytkarva. Kaikki muut ovat todennäköisesti tai selvästi lyhytkarvaisia. Etenkin Tamariini, Maki ja Bonobo ovat melkoisia silakoita eikä niiden karvanlaatua ei tarvitse arvailla. Korvat on useammalla hyvin pienet ja kevyet, eli pystykorvia on todennäköisesti luvassa.


Makilla on harmillisesti pieni napatyrä. Sen napatulehdus parani nopeasti, mutta navan alue jäi tulehduksen jälkeen hieman suuremmaksi kuin muilla, ja nyt vatsanpeitteissä on tunnettavissa selkeästi muutaman millin kokoinen tyräportti. Makin kohdalla napatulehduksella todennäköisesti on ollut osuutta napatyrän kehittymiselle, koska kenelläkään muulla pennuista ei ole tyrää, enkä tiedä, että kummankaan vanhemman suvussa myöskään olisi napatyriä.

80 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page