top of page
  • emmilavikka

Apinanpoikasten vuodenvaihde

Blogin kirjoitus on jäänyt vähemmälle joulun ja uuden vuoden kiireiden aikana, mutta pentujen kanssa on siitä huolimatta touhuttu vaikka mitä. Pennut täyttivät kolme viikkoa viime tiistaina ja sen kunniaksi ne punnittiin ja niille annettiin ensimmäinen matohäätö. Pennut ovat opetelleet kiinteän ruuan syömistä, aluksi Starter moussella ja kun se alkoi sujumaan, niin turvotetulla nappulalla. Kaikille pennuille maistuu ruoka oikein hyvin, ja ruokakupista syödessä suurin osa ruuasta päätyy jo pentujen mahaan, eikä lattialle, karvoihin ja tassuihin. Pennut ovat harjoitelleet myös ahkerasti vessassa käymistä. Aluksi tuntui, että pennut tekivät tarpeensa ihan kaikkialle muualle kuin vessalaatikon, mutta joulun välipäivinä alkoivat sitten kuitenkin hoksaamaan vessan ideaa. Pissavahinkoja sattuu edelleen ja osa kakoistakin osuu yrityksestä huolimatta vessan viereen, mutta väittäisin, että suurin osa kakoista on alkanut tulla nyt laatikkoon. Pennuista etenkin Marakatti on erityisen siisti, se tekee käytännössä kaikki tarpeensa itsenäisesti vessaan.


Pentujen painot 3 viikon iässä:

Gorilla 1295g

Gibboni 1100g

Bonobo 1290g

Simpanssi 1230g

Marakatti 1310g

Maki 1180g

Oranki 1320g

Tamariini 1285g


Viime viikolla, eli kolmen viikon iän jälkeen pennuilla on alkanut käydä vieraita. Pennut suhtautuvat iloisesti kaikkiin ihmisiin, testailevat teräviä naskalihampaitaan tasapuolisesti niin tuttujen kuin vieraidenkin ihmisten käsiin, jalkoihin ja vaatteisiin.


Sunnuntaina, eli uuden vuoden aattona, lähdettiin pentujen kanssa uuden vuoden viettoon mökille Jämijärvelle. Pennut pääsivät matkustamaan ensimmäistä kertaa autossa. Reilun tunnin mittainen matka taittui kevythäkissä mukavasti. Mökillä pennut ovat saaneet aiempaa tilavamman aitauksen ja paljon uusia ihmiskontakteja. Uuden vuoden raketteihin pennut tai Manki eivät reagoineet mitenkään, eikä ympäristön vaihdos näytä muutenkaan hetkauttavan apinaperhettä.



72 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page