top of page
  • emmilavikka

Ekat ja tokat treffit

Laivamatka ja ensimmäinen reissupäivä Ruotsissa sujuivat mukavasti. Sekä Trendi että Muikku jaksoivat pidättää koko laivamatkan ajan, ajatuskin laivan vessalaatikosta oli ilmeisesti liian kauhistuttava molemmille. Rantauduimme Tukholmaan eilen aamulla 6:30, käytin koirat mukavalla metsälenkillä meidän vakio-lenkkipaikassa Hammarbybackenissa ja aamupalan kautta suuntasimme Vallentunaan Muikun emän kasvattajan Michellen luo. Treenasimme paimennusta Muikun ja Michellen nuorten koirien kanssa, ja lopuksi kävimme porukalla lenkillä. Trendi löysi itselleen heti mieluista seuraa, sillä Michellen nartulla Navylla on myös juoksu, ja tytöt flirttailivat toisilleen koko lenkin.


Paimennuksen jälkeen suuntasimme Örebrohon Do-Itin luokse. Myös seuraavalla pysähdyksellä oli paimennusta tarjolla, Do-Itin omistajalla Sannalla oli nimittäin lampaiden kerintä kesken, ja odottelimme hetken viimeisen lampaan valmistumista ennen treffien alkua. Sanna näytti Do-Itin kanssa hieman sen paimennustaitoja. Do-It oli lampailla intensiivinen, mutta tosi kuulianen. Totteli hienosti pillikäskyjä, mutta heti lammaslaitumen ulkopuolella oli kuitenkin rento, tervehti iloisesti ihmisiä ja muita koiria, eikä ollut mitenkään maanisesti syöksymässä heti takaisin lampaille. Do-Itistä tuli heti tosi rento ja hyväntuulinen mielikuva, sitä ei vaikuttanut mikään stressaavan. Myös Trendi pääsi pyörähtämään lampailla. Trendi ei ole aikoihin treenannut paimennusta, mutta oli tietysti heti mukana innoissaan. Trendiä ei ole koulutettu paimennuksessa kovin pitkälle, mutta sillä on selkeästi halua hakeutua lampaiden päiden puolelle pysäyttämään, se pystyy rauhoittumaan ja pitämään lampaita paikallaan niiden ollessa sillä hallinnassa, ja siltä löytyy flänkit ja ajo.


Trendi ja Do-It tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa lammaslaitumella, kun Do-It siirsi lampaat toiselle laitumelle Trendiä varten. Trendi ihastui poikaystäväänsä heti, ja alkoi heti tyrkyttämään itseään sille. Pariskuntaa oli jokseenkin hankala saada hinattua remmissä pois laitumelta, kun kieppuivat ympäriinsä flirttaillen. Kävelimme pariskunnan kanssa vähän matkan päähän rauhalliselle metsäaukiolle, ja päästimme siellä koirat tutustumaan rauhassa toisiinsa. Trendi oli erittäin tyrkky, seisoi paikallaan kuin patsas Do-Itin haistellessa ja nuollessa sitä, ja hakeutui jatkuvasti Do-Itin eteen suorastaan vaatien sitä astumaan. Pariin otteeseen Do-It hyppäsikin selkään, mutta kriittisellä hetkellä Trendi kuitenkin vingahti ja kääntyi pois. Kävimme pienellä lenkillä, jotta koirat saisivat halutessaan leikkiä keskenään, mutta mitään astutukseen viittaavaa ei lenkin aikana tapahtunut.


Do-it asuu suloisessa pikkukylässä nimeltä Klockhammar. Ihania ja kauniita paikkoja täältä löytyy vaikka kuinka!


Toiset treffit oli tänään aamulla. Kävelimme jälleen rauhalliselle metsätielle, jossa päästimme koirat irti ja annoimme niiden leikkiä. Trendi jatkoi tyrkyttämistään, mutta melkeinpä heti Do-Itin pyrkiessä selkään se kuitenkin lähti liikkeelle. Do-It vaikutti nyt hieman innokkaammalta, viritteli leikkejä ja näytti selvästi nauttivan tyttöystävän seurasta. Yksittäinen kunnollinen astumisyrityskin saatiin, Do-It pysyi jonkin aikaa selässä ja ehdin jo ottaa Trendiä kaulapannasta kiinni, jotta se ei rimpuilisi nalkkiin jäädessään, mutta lopulta Trendi kuitenkin vingahti ja kääntyi pois. Kokeillaan tänään illalla seuraavan kerran.


Aamupäivällä kävimme treenaamassa tokoa. Olen nähnyt Do-Itista paljon treenivideoita, mutta mukava oli silti päästä näkemään sen tekemistä livenä. Myös tokossa Do-It on rento ja iloinen työskentelijä. Sillä on erinomainen fokus tekemiseen, siitä ei olisi ikinä huomannut, että kävimme 10min ennen treeniä juoksuisen nartun kanssa lenkillä ja että se juoksuinen narttu on kentän laidalla auton takakontissa. Do-Itilla ei vaikuttanut olevan ongelmaa kiinnijäämisten suhteen, se teki hommia hyvin vapautuneesti vaikka kentällä oli useampia leluja lojumassa siellä täällä, ja aika ajoin se sai juosta leluille, ja aika ajoin ei. Se vaikutti palkkautuvan hyvin sekä ruualla että leluilla, ja se kuunteli hyvin sen erilaisia lelupalkkaan liittyviä palkkasanoja ja vihjeitä. Miltään kovin herkältä tai pehmeältä se ei vaikuttanut, eikä myöskään lämmin keli vaikuttanut siihen juurikaan, vaan se jaksoi treenata samanlaisella intensiteetillä alusta loppuun.


Iltapäivällä vietimme Trendin ja Muikun kanssa turistipäivää, ja kävimme Örebron keskustassa katsomassa paikkoja. Täytyy sanoa, että olen varsin ylpeä ja iloinen molemmista tytöistä. Mikään kaupungin hälinä, äänet, oudot asiat tai ihmiset eivät kumpaakaan hetkauttaneet. Kaupungilla sattui olemaan jotkut ruokamarkkinat samaan aikaan, joten ihmisvilinää oli paljon. Trendi bongasi kaupungin läpi virtaavan joen rannasta hanhia, joita se olisi kovin mielellään halunnut paimentaa. Muikku puolestaan ilahtui valtavasti ruokamarkkinoista, ja sieltä löytyvistä ruuantähteistä.


Örebron linna

30 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

תגובות


bottom of page