top of page
  • emmilavikka

Joulu apinatalossa

Apinanpoikasten ensimmäinen joulu on sisältänyt paljon uusia kokemuksia. Lauantaina tein pentulaatikkoon laajennusosan ja laitoin pennuille vessalaatikon. Laajennusosa otettiin heti käyttöön, ensimmäisenä pienen kynnyksen yli tuli Gibboni, perässä Gorilla ja Bonobo. Vessalaatikko sen sijaan ei ole suuressa suosiossa. Vessamateriaalina on puupellettiä, joka taitaa olla vielä huterasti liikkuvien pentujen tassujen alla hieman karkeaa ja liukasta. Olen yrittänyt nostaa pentuja vessaan aina niiden herätessä ja imetyksen jälkeen, jotta vähintäänkin vahingossa tekisivät tarpeensa vessaan. Vaikka Manki on edelleen tehokas siivoamaan pentujen jätöksiä, kahdeksan pentua sotkee nyt jo sellaista vauhtia, että pyykkiä tulee väkisin todella paljon.


Jouluaattona, 19 vuorokauden iässä pennut saivat oman "jouluaterian", eli saivat maistaa ihan ensimmäistä kertaa kiinteää ruokaa. Tarjosin jokaiselle sormenpäästä pienen nokareen Royal Canin Starter moussea. Kaikki innostuivat kovasti ruuasta, etenkin pojat Gorilla ja Simpanssi suorastaan hyökkäsivät kiinni sormeen kun olivat maistaneet ruuan, ja jäivät nuolemaan kavereiden naamoja. Veikkaan, että nämä pennut tulevat palkkautumaan hyvin ruualla! Manki sai myös osuutensa jouluateriasta ja söi pentujen jämät Starter moussesta. Pennuilla kävi myös joulupukki, joka toi pentulaatikkoon muutamia pieniä leluja. Pennuilla ei ole vielä hampaita, joten lelujen repiminen ei ole erityisen hurjaa, mutta kaikki olivat kyllä kiinnostuneita leluista.


Pennut ovat tällä hetkellä todella söpöjä ja ihania. Kaikki kävelevät ja puuhastelevat, painivat keskenään ja ottavat kontaktia ihmiseen. Kontaktinhakuisimpia ovat tällä hetkellä Bonobo ja Tamariini, ne kiipeävät syliin melkeinpä heti, kun huomaavat ihmisen pentulaatikossa.


Aatonaattona koitin napata pennuista joulukorttikuvia. Kaikki eivät päätyneet kuvattavaksi, koska nukkuvia en raaskinut herättää ja riehuvia en viitsinyt edes yrittää kuvata.


Pikkutonttu Bonobo


Gorilla


Simpanssi


Oranki


Pentujen touhuja jaksaisi katsella loputtomasti. Kovin pitkiä aikoja ne eivät kerrallaan jaksa vielä leikkiä, mutta myös kasassa nukkuvat ja hurjia unia näkevät lapsiapinat ovat hurmaavaa seuraa.92 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page