top of page
  • emmilavikka

Pentukuumeen nostatusta

Mankin odotetun juoksun alkuun on vielä reilu kuukausi, mutta pentukuume alkaa yhdellä jos toisellakin jo kohoamaan. Selasin vanhoja pentukuvia ja -videoita tulevan pentueen vanhemmista. Jos pennut tulevat yhtään vanhempiinsa, luvassa on mielettömän makeita lapsikoiria! Odotan jo todella innolla ensi talvea ja pentutreenejä oman apinanpoikaseni kanssa.


Manki on ollut alusta asti erittäin taitava kropan käyttäjä ja sen liikkuminen on ollut ihanan kevyttä ja ketterää. Manki oppi pentuna erittäin nopeasti tarjoamaan, ja älykkäänä koirana se myös hoksasi jo muutamasta toistosta, mitä milloinkin halutaan. Manki on leikkinyt hyvin alusta asti ja vaikka se tykkää rallatella lelun kanssa, se myös tuo sitä mielellään ohjaajalle revittäväksi.
Manki oli supersöpö pentu isojen tassujensa ja hullunkuristen korviensa kanssa. Se oli iso jo Suomeen tullessaan 8 viikon ikäisenä, ja melkein heti se kasvatti kilometrin mittaiset jalat. Nopeimman kasvun aikana 4-5 kuukauden iässä Manki näytti lähinnä hämähäkiltä. Muut ruumiinosat kasvoivat onneksi sitten vähän viiveellä, arviolta vuoden ikäisenä Manki alkoi näyttää taas sopusuhtaiselta :D

Glen tuli Suomeen vasta noin 10 viikon ikäisenä, eikä sen pentuajasta ole valitettavasti kovin montaa hyvää videota tallessa. Kuvia onneksi löytyy! Ja miten sievä pentu se onkaan ollut! Glen oli rakenteeltaan selvästi pitkäkoipista Mankia jämäkämpi, ja korvatkin löysivät tiensä ylös melko nuorena :)

Mankin kuvat (c) Emma Alve, Glenin kuvat (c) Heidi Ruuskanen

61 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page