top of page
  • emmilavikka

Ulkoilua ja seikkailuita

Vihdoin ja viimein paukkupakkaset ovat loppuneet, ja ollaan päästy pentujen kanssa nauttimaan kunnolla ulkoilusta. Tämä tuli kyllä hyvään saumaan, koska huomenna 7 viikkoa täyttävät pennut alkavat olla melkoisia huligaaneja sisällä. Nyt pennut ovat pystyneet touhuamaan pihalla jo 10-15min kerrallaan, ja siinä ajassa ehtivät jo hyvin purkamaan ylimääräistä energiaa juoksemiseen ja leikkimiseen.







Manki imettää pentuja edelleen 1-2 kertaa päivässä. Muutoin se käy kyllä vähän väliä pentuaitauksessa ja vaikuttaa siltä, että haluaisi kovin mielellään leikkiä pentujen kanssa, mutta pennut syöksyvät sellaisella raivolla sen tisseihin, että useinmiten apina päättää paeta piraijalaumaa olohuoneen sohvalle... Pennut ovat erittäin ahneita, ruoka imaistaan kupista hetkessä, ja tänään annoin pennuille ensimmäistä kertaa puruluita testattavaksi, ja nekin maistuivat oikein hyvin.


Eilen ajeltiin pentujen kanssa Lopelle ystäväni Shantin luokse kyläilemään ja tutustumaan maatilan elämään. Kyläreissulla pennut saivat touhuta sisällä isossa olohuoneessa ja keittiössä, pääsivät tutustumaan vieraisiin aikuisiin koiriin, saivat ihmetellä lampolan hajuja ja pääsivät näkemään lampaita ja ankkoja. Lopuksi vielä pennut saivat kuulla tokaa kertaa starttipistoolin laukauksia ulkona. Pennut olivat reippaita, toki ulkona eivät kovin pitkään pärjänneet ennen kuin tuli vilu. Vieraisiin aikuisiin koiriin pennut suhtautuivat varovaisesti, mikä on tietysti hyvä, välttyvät toivottavasti haavereilta kun eivät syöksy tuntemattomien koirien naamalle. Fisu ja Hukka ovat selvästi omalta osaltaan kouluttaneet pentuja kunnioittamaan aikuisia koiria.








Kuvat kyläreissulta (c) Tiia Hämäläinen

75 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page